O nás
Historie pivovaru
Pivovar založili v roce 2011 manželé Ilčíkovi a patří mezi nejstarší na okrese. Svojí produkcí se vždy zaměřoval spíš na piva spodně kvašená (ležákového typu). Tomu odpovídá i technologické vybavení v podobě otevřených klasických spilek a horizontálních ležáckých tanků. Tak jak ty nejlepší ležáky vyžadují.
Při vaření se v pivovaru nepoužívá počítačem
řízený systém, ale ruce a hlava! Jak se oba sládci shodují: "máme rádi "živé" pivo -
nefiltrované a nepasterované, vařené dle původních postupů.
K uvaření skvělého piva potřebujete ze surovin jen vodu, slad, chmel a
kvasnice."
Při vaření českých ležáků se používá tradiční dvourmutová dekokční metoda. Jedna taková várka zabere plných 12 hodin. Chmelí se mimojiné celosvětově známým žateckým chmelem. Víte, že se v žatecké oblasti pěstuje i chmel s více než 500 let starou historií? Samozřejmostí je i použití toho nejlepšího českého sladu. Pro ten se jezdí do vyhlášené sladovny v Záhlinicích, která má více než stoletou tradici.
S námi poznáte pivo, u kterého sedávali i naši předci!
JITKA ILČÍKOVÁ
Spoluzakladatelka a sládková
Patří mezi nejvýraznější osobnosti české pivní scény. A to i v zahraničí. I když by to u původně finančního analytika nikdo nečekal, pivo se stalo její vášní. Je zakladatelkou i pivovaru Wild Creatures, který se věnuje pivům belgického typu - lambic. O pivu přednáší v různých koutech světa a tamtéž pivo také v komisích hodnotí.Pokud budete mít příležitost užít si v Mikulově některou z degustací či přednášek, určitě neváhejte.
https://forbes.cz/divoka-stvoreni-u-mikulova
https://www.lidovky.cz/krotitelka-divokych-piv
https://ekonom.cz/tri-pribehy-zen
https://www.idnes.cz/pivo-vinohrad-sud-lambic
https://forbes.cz/pivo-z-mikulova-boduje-v-usa
https://pivovarzichovec.cz/o-pivu/osobnosti-jitka-ilcikova
https://www.goodbeerhunting.com/blog/2019/6/25/
https://beerresearch.cz/kvasny/rozhovor-wild-creatures/
https://www.youtube.com/watch?v=kNTHlLmAZGc
https://www.youtube.com/watch?v=cNqvxJBG2MU